※※※※ MUKJIZAT DI BALIK BISMILLAH ※※※※

 

Bismillah 3

Bismillah ucapkan .

Bismillah 5

 

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh
SubhanAllah Alhamdulillah Allahu Akbar

※※※※ MUKJIZAT DI BALIK BISMILLAH ※※※※

BISMILLAH adalah sebutan atau nama singkatan dari lafaz ""BISMILLAHIRROHMAANIR ROHIIM"" yang bermaksud;
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

※※※KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH※※※

1) yang pertama di tulis Qalam adalah BISMILLAH.
maka apabila kamu menulis sesuatu dengan maka tulislah BISMILLAH pada awalnya karena BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah SWT turunkan kepada jibril.

2)BISMILLAH untukmu dan rumahmu suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH,Aku tidak akan meninggalkanya sekejap mata pun sejak BISMILLAH di turunkan kepada Adam.(Hadits Qudsi).

3)Tatkala BISMILLAH di turunkan ke dunia,maka semua awan berlari ke arah barat,angin terdiam,air laut bergelora,mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.

4) Demi Allah dan keagungan-Nya,tidaklah BISMILLAH itu di bacakan pada orang yang sakit melainkan menjadi obat untuknya dan tidaklah BISMILLAH di bacakan di atas sesuatu melainkan Allah memberi berkat ke atasnya.

5) Barang siapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid,maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulaikan sesuatu perkara yang baik.

6) jumlah huruf dalam BISMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 (QS.AL Muddatsir;30).Ibnu Mas’ud berkata:siapa yang ingin Allah SWT selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari..!!!

7) Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga atau khadam) hingga tiap huruf berkata "" siapa yang membaca BISMILLAH maka kamillah kekuatannya dan kamilah kehebatanya…!!"

8) Barang siapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH niscaya Allah SWT akan mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan di ampunkan segala dosa kedua orang tuanya..

9) Barang siapa yang membaca BISMILLAH, Maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya..

10) Barang siapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur,maka akan terpelihara dari gangguan syaitan,kecurian,kebakaran dan maut mendadak,bala.

11) Barang siapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang zalim,
Hinalah dan masuk ketakutan dalam hati (si zalim) serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada (si pembaca).

Wallahu a’lam..
Subhanallah..

Semoga bermanfaat insya Allah..

Wa’alaikum sallam warohmatullahi wabarokatuh.
Subhanallah walhamdulillah wala ilaha illallah wallahu akbar Walahaulawala Quwwata illabilla hil ‘aliyil ‘azhim. Allahumma sholli ‘ala Muhammad, wa ‘ala ali Muhammad. Astaghfirullahal ‘azhim wa atubu ilaih.

Comments are closed.

%d blogger menyukai ini: